ناماسته چیست؟ 3مورد درباره ناماسته که باید بدانید!

  9
 84749

ناماسته Namaste که نام شناخته شده‌ی ناماسکار Namaskar است، به معنی سلام، احوالپرسی و خوش‌آمدگویی است.
زمانی که دو نفر بهم می رسند کف که معمولا در هند و برخی کشورهای شرقی تلفظ می شود دست‌ها را به هم می چسبانند بطوری که نوک انگشتانشان به سمت آسمان باشد و دست‌ها در مقابل سینه قرار بگیرد، و کلمۀ «ناماسته» را ادا ‌می کنند.
در ژاپن هم بدون تماس دست و بدن و بدون روبوسی با تعظیم کردن و یا با خم کردن سر این کار را انجام می‌پذیرد.
ناماسکار یک کلمۀ سانسکریت است که از کلمۀ دیگر سانسکریت «ناماها Namaha» که به معنی سجده می‌باشد، گرفته‌شده است.
در درون هر یک از ما، خدا (اصل خداوندی) به‌عنوان روح (آتما) شناخته‌شده است. خوشامدگویی با ناماسکار وقتی است که روح یک فرد، روح دیگری را به رسمیت می‌شناسد و به آن تعظیم می‌کند.
درحالی‌که کلمات ناماسته و ناماسکار مترداف هم هستند، ولی تفاوت معنوی بین آن‌ها وجود دارد. ناماسکار از ناماسته namaste بیشتر ساتویکتا sattvikta (حالتی پسندیده و مطلوب)است.

در پژوهشی که دربارۀ معنی ناماسکار (ناماسته) صورت گرفت، این نتیجه عاید شد که بیشترین مزایای معنوی و ساتویک (نوعی عالی و متعالی) را این روش سلام و خوشامدگویی به همراه دارد. دلایل آن را در زیر بیان می‌کنیم:

ناماسته و مراقبه

1-هدف و نیت پشت این سلام (ناماسته)

از آنجایی‌که این نوع سلام با پذیرفتن نیروی الهی در شخص دیگری همراه است، ظرفیت معنوی را بالابرده و آگاهی و خرد الهی (چایتانیا2 ) را جذب می‌نماید. هنگامی‌که ناماسکار با احساس معنوی (بهاو3 ) همراه باشد، درواقع سجده به روح فرد مقابل است و حس تسلیم و قدردانی را القاء می‌نماید. این امر به رشد معنوی فرد کمک می‌کند.
در حال انجام ناماسکار فکر می‌کنید که فرد مقابل نسبت به شما برتری دارد و شما تسلیم او هستید، شما هیچ‌چیز نمی‌دانید، او دانای کل است. این امر منیّت را در شما کاهش داده و فروتنی‌تان را بالا می‌برد.

2-وضعیت حقیقی دست

با انجام ناماسکار، مودرا، سطح آگاهی و خرد الهی عظیم‌تری جذب بدن می‌شود. با گفتن واژۀ ناماسته یا ناماسکار، اصل مطلق اتر (آکاشتاتوا4 ) برانگیخته می‌گردد. اگرچه هنگامی‌که کلمات همراه با مودرا بیان می‌گردند، عنصر دومی که اصل مطلق زمین (پروتویتاتوا5 ) است، نیز برانگیخته می‌شود. دلیل این امر، آن است که مودرا به‌خودی‌خود همراه با اصل مطلق زمین است. وقتی تعداد بیشتری از پنج اصل مطلق جهانی تحریک می‌گردند، معنویت مثبت بیشتری جذب می‌شود.

ناماسته و مراقبه

3-عدم تماس فیزیکی

تماس فیزیکی باعث سهولت جریان انرژی بین دو فرد می‌شود. ازآنجایی‌که در این نوع سلام، تماس فیزیکی‌ای وجود ندارد، امکان اینکه فردی به شکلی منفی روی فرد دیگر اثر بگذارد، بسیار کاهش می‌یابد.
تأثیر ارتعاشات منفی بر روی افرادی که با یکدیگر سلام می‌کنند، به خاطر بالا رفتن عنصر ساتوا در بافت معنوی سلام کردن کاهش می‌یابد.
بدین ترتیب این نوع سلام کردن انرژی و ارتعاشات منفی فردی که با ناماسکار سلام می‌کند را از بین می‌برد.

ناماسته و مراقبه

فرکانس‌های معنوی تولیدشده از ناماسکار
 

توضیحات شماره
هنگامی‌که یک  فرد به شخص دیگری با این حسی که «من به روح تو تعظیم می‌کنم» سلام می‌کند، حلقه‌ای از احساسات معنوی در او ایجاد می‌شود 1
هر جا که  احساسات معنوی وجود دارد، در آنجا ارتباط باخدا هست و بهتر است فرد قادر به دسترسی به افکار خدا باشد. 1A
درنتیجه یک حلقه از احساسات معنوی در اطراف فردی که به او سلام می‌شود، به وجود می‌آید. 1B
 این به‌نوبۀ خود، اصل الهی و یا قدرت خدا را جذب می‌کند. 2
حلقه‌ای از اصل الهی ایجاد و فعال می‌شود. 2A
هر جا که اصل الهی وجود دارد،  جریان سعادتمندی (آناند) جذب می‌گردد. سعادت، یک نوع انرژی  نامحسوس است که  خوشبختی متعالی را فراهم می‌کند و وابسته به هیچ محرکی نیست. 3
این حالت باعث به وجود آمدن حلقه‌ای از سعادتمندی در اطراف  شخصی که به او سلام می‌شود، می‌گردد. 3A
این جریان سعادت، جذب فردی که به او سلام می‌شود، نیز می‌گردد. 3B
درنتیجه حلقه‌ای از سعادتمندی در اطراف فردی که به او سلام می‌شود،
 ایجاد می‌گردد.
3C
جریانی از ذرات سعادتمندی در محیط‌زیست متصاعد می‌گردد. 3D
جریانی از آگاهی الهی جذب  فردی که به او سلام می‌شود، می‌گردد. 4
درنتیجه حلقه‌ای از آگاهی الهی در اطراف او  فعال و ایجاد می‌شود. 4A
آگاهی الهی در محیط ساطع می‌شود. 4B
فردی که به او سلام می‌شود، جریان آگاهی الهی را از فردی که به او سلام می‌کند، دریافت می‌کند. B2
جریان  آگاهی الهی  به‌طور مستقیم جذب  فردی که به او سلام می‌شود، می‌گردد. 4C
حلقه‌ای از آگاهی الهی در اطراف فردی که به او سلام می‌شود، ایجاد می‌گردد. 4D
ذرات  آگاهی الهی در فضا منتشرشده و معنویت محیط بالا می‌رود. 4E

در جدول جزئیات شکل صفحه قبل اساس خرد نا آشکار ارائه می‌گردد.
 

در حین انجام ناماسکار موارد زیر را در خاطر داشته باشید:


-چشم‌ها در حین انجام ناماسکار باید بسته باشد. با بسته نگه‌داشتن چشم‌ها زمانی که در حضور خدا و فرد مقابل ناماسکار می‌گوییم، مراحل درون‌نگری سهولت یافته و دید خدا در درونمان شکل‌گرفته و بر روح درون شخص تمرکز می‌نماییم.
-هیچ‌چیزی را در حین انجام ناماسکار در دست نگاه ندارید. در حین انجام ناماسکار، اگر هر شی‌ای در دستان شما باشد، انگشتان شما نمی‌توانند صاف باشند. درنتیجه، جریان ساتوا محدودشده و نمی‌تواند به نوک انگشتان شما روان گردد. ساتوای متصاعد شده از شخصی که، دستانش به حالت ناماسکار در آمده به شیء برخورد کرده و بازمی‌گردد. اگر شی‌ای که در دست دارید، راجا6  یا تاما7 ی غالب داشته باشد و این شیء، پیشانی یا سینه را در حین انجام ناماسکار لمس کند، راجا و تامای غالب آن می‌تواند وارد بدن فردی که ناماسکار می‌کند، شود.
ناماسکار، ساتویک8  ترین گونۀ سلام کردن است. اگر در فرهنگ شما عادی نیست که بدین شکل سلام کنید، می‌توانید با دیگران به‌طور ذهنی با ناماسکار سلام کنید. برای انجام ناماسکار بااحساسی معنوی، لازم است که فرد به‌طور مرتب تمرینات معنوی انجام دهد. با انجام تمرینات معنوی، فرد می‌تواند احساسات معنوی خویش را گسترش داده و هماهنگ باهدف معنوی زندگی زیست نماید.

اشتراک :
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha


دیدگاه کاربران
یاسمن
 ارسال شده در : جمعه 27 آبان 1401

ناماسته 🙏🏻😇 توضیحات عالی بود ، سپاس 🙏🏻

شاهرخ حسینی
 ارسال شده در : جمعه 13 آبان 1401

هدف یاد گرفتن صحیح دفع کردن انرژی منفی هست.نه انتقال انرژی منفی.با مدیتیشن و پاک کردن انرژی منفی در هر چاکرای بدن میتونیم در جایی خلوت و خالی از حضور شخصی.انرژی منفی بدن رو دفع کنیم برای یادگیری صحیح هیچوقت دیر نیست

حسین
 ارسال شده در : چهارشنبه 09 شهریور 1401

بسیار عالی👌درود برشما🙏🏻

سحر بهشتی
 ارسال شده در : یکشنبه 09 مرداد 1401

چقدر زببا و روان توضیح داده بودید....متشکرم

امیر اکرم بهرامی
 ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 28 تیر 1401

بسیار برای من تازگی داشت و جالب بود چه خوب است رفتارهای زیبای فرهنگی دیگر ملتها را ترویج دهیم و از رسوم بی ارزش که با تعالی روح آدمی منافات دارند پرهیز کنیم .

سعید احمدی
 ارسال شده در : جمعه 28 آبان 1400

خیلی متن جالب و قابل استفاده ای برایم بود ؛ باید از نکات خوب همه مکاتب و مذاهب بهره مند شویم تا به رشد و تعالی حقیقی دست پیدا کنیم چراکه حقیقت ، مجموعه ای از گوهرهای پراکنده است ؛ نباید هیچگاه افکارمان را به مکتب خاصی محدود نکنیم با این ادعا که فلان مکتب به تمام نیازهای انسان پاسخ گفته است چراکه عالم همه تجلی کمال بی نهایت است و انحصار کمالات به یک طریق صحیح نیست.

Marziyeh
 ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 07 بهمن 1399

namaste 🙏🏻💙

رضوان برقی
 ارسال شده در : دوشنبه 25 فروردین 1399

ناماسته استاد موحدی . بسیار آموزنده بود

Solmaz Sobhani
 ارسال شده در : یکشنبه 24 فروردین 1399

ممنون از مطالب جامع و کامل تون در مورد مبحث ناماسته🙏 یک‌کم پیچیده بود توضیحات اما کلیت مطلب رو تونستم درک کنم